arclineakeukens-laborcoking

Labor Coking Studio ontwerpt voor u uw Arclinea keuken en is daarnaast gespecialiseerd in particuliere verbouwingen en het verbeteren en vernieuwen van de woon-/werkfunctionaliteit.

We hebben grote ervaring opgebouwd op het gebied van keukeninrichting en verlichting. Als ontwerpers zijn we altijd op zoek naar creatieve oplossingen voor praktische vraagstukken.

 

LABOR-COKING-3

 


Wie zijn wij

Guusje van den Heuvel
Beeldend kunstenaar met focus op structuren ritmes en intuïtieve geometrische kleurige composities. Materialen lopen uiteen van papier, naald en draad tot grote houten reliëfs.

Na een studie makelaardij heb ik vele jaren ervaring opgedaan met de bouwkundige praktijk en interieurvormgeving in combinatie met de wensen van eigenaren nieuwe woningen. Daarbij heb ik een inzicht ontwikkeld om door bestaande ruimtelijke situaties heen te kijken en bijzondere architectonische mogelijkheden te zien.

  • tjoefangking4
  • tjoefangking2
  • tjoefangking3

Tjoe Fang King
Beeldend kunstenaar met focus op ordening van private / publieke ruimte en sculpturale werking van interieur / architectuur. Materiaalkeuze wordt per situatie bepaald en kan variëren van staal tot licht en water. Ik heb ervaring op het gebied van kinetische objecten in stedelijke omgeving tot architectonische projecten waar het bewegen van de gebruikers in de ruimte als leidraad dient voor het ontwerp. Het heruitvinden van een locatie en toekennen van nieuwe waarden aan een bestaande omgeving zie ik als inhoudelijke bijdrage aan een vormgevingsopdracht.


Werkwijze

Na een uitgebreide kennismaking spreken we af wat de omvang van onze werkzaamheden zal zijn.

Bij opdrachten voor een keuken kunnen we een ontwerp + offerte binnen twee weken aanbieden. Voorafgaand aan het ontwerpen bezoeken we bij voorkeur de projectlocatie. Na een definitief ontwerp volgt een koopovereenkomst en leveren we de technische aansluittekeningen.  Labor Coking beschikt over een eigen opslagruimte en werkt samen met transportbedrijf dat voor het ontvangst en transport van de bestelde goederen zorgt. Ook plannen en verzorgen we de montage en aansluiting van keuken en eventuele verlichting.

Bij uitgebreide ontwerp opdrachten waar meer ontwerp en advies werkzaamheden gewenst zijn spreken we een uurtarief af met een geschatte werktijd.

Na het verstrekken van de opdracht zal een programma van opeenvolgende afspraken aangeboden worden. De verschillende fases waarna uiteindelijk tot een definitieve uitvoering gekozen wordt zijn als volgt. We beginnen met een concept ontwikkeling op basis van de wensen van de opdrachtgever. Labor Coking biedt naar aanleiding van deze wensen en mogelijkheden van de locatie een ruimtelijke visie aan die als uitgangspunt kan dienen voor het complete project. Op basis van tussentijdse uitwisseling van plannen en keuzes wordt gewerkt aan een definitief ontwerp. Labor Coking werkt samen met technische / bouwkundige  tekenaars en constructeurs. Bouwaanvragen en de keuze voor een aannemer kunnen we vervolgens begeleiden. Labor Coking kan de bouwbegeleiding verzorgen.

U bent van harte welkom voor een vrijblijvend en oriënterend bezoek in onze studio waar we alle materialen van Arclinea kunnen tonen en enkele model presentaties te zien zijn.

Adres

Catharina van Clevepark 47
1181 AR Amstelveen
020 453 43 66
mail@laborcoking.nl

Openingstijden

Open op afspraak

Project van Kerk naar Woning | Kennismaking en Concept

Uitnodiging – De opdrachtgevers hebben mij in december 2009 gevraagd om samen met hen de leegstaande Christelijke gereformeerde kerk aan de Iepenlaan 6 in Bussum te bezoeken en een advies uit te brengen over de mogelijkheid om er een woning van te maken. We moesten de intense stille koude doorstaan om je een voorstelling te maken van een mogelijke monumentale en comfortabele woning. De schaal van de ruimte was zodanig dat er heel goed een menselijke maat in geïntegreerd kon worden. Voorwaarde was dat er buitengewoon goed geïsoleerd moest worden en de nieuw te maken opening in achtergevel beeldbepalend zou worden voor de nieuwe functie.

Concept – De opdracht voor de complete verbouwing, om de ruimte geschikt te maken voor bewoning door een gezin met twee kinderen, is verstrekt in maart 2010. Samen met mijn partner Guusje van den Heuvel heb ik een totaal plan voor het gebruik van de ruimte ontwikkeld. De  routing voor de geprojecteerde woning en de proporties van de gebruiksruimtes zijn gerelateerd aan het idee dat kenmerken van het originele gebouw in tact mochten blijven. Na verbouwing zal bijvoorbeeld in de hoek rechts achterin de volledige maat van de zij- en achtergevel zichtbaar zijn.

Keuze – Na enkele weken van onderzoek is er gekozen voor een voorstel waarbij de structuur van de ruimteverdeling vanaf de entree ontwikkeld van complex en gesloten naar eenvoudig en open. Er is een ontwerp gemaakt waarbij een diagonale vertanding van bouwvolumes van rechtsvoor naar linksachter de grote lijn vormt.

Bouwprincipes – Alle wanden op de begane grond hebben een vijf centimeter hoge terugvallende plint. Hiermee wordt een luchtigheid bereikt met de wanden die in hoogte variëren van 2.60 tot 4.50 mtr.

Daarnaast is er rondom elke deur en elk venster een terugvallend kader van 2 cm. breed en 2 cm. diep gemaakt. De gestuukte wanden en de deuren en vensters raken elkaar optisch nergens. Om dit beeld te versterken c.q. niet te verstoren zijn blinde scharnieren toegepast. In de aluminium achterpui komen deze details terug in de slanke flensen op de constructieve profielen. De massieve raampartij krijgt door de plaatsing van de flensen een mooi reliëf en een elegante overgang naar het metselwerk. De grote raampartijen hebben een middenstijl op 2,5 mtr. en een maximale maatvoering tot aan het plafond.

Het metselwerk is opgebouwd uit een zwart donkergrijze handvorm steen in Hilversums formaat. De stenen zijn in wild verband gemetseld, de horizontale voegen liggen verdiept en de staande zijn vlak gemaakt met de voorkant van de steen. Het karakter van de achtergevel zal bestaan uit een gebalanceerde spanning tussen horizontale werking van het metselwerk en de oprijzende raampartijen.

Interieur – De functionele ruimtes zoals o.a. de slaapkamers, badkamers en de keuken zijn in evenwicht gebracht met de ‘restruimte’. Vrije/open ruimtes en passages zijn royaal gebleven en bieden meerdere mogelijkheden om  te gebruiken. De feitelijke woon-/werkruimte is geconcentreerd bij de achtergevel en in direct contact  met de door Labor Coking ontworpen tuin met waterpartij en een klein paviljoen. Bij de entree is er de keuze om rechtsom direct naar de centrale woongedeelte of linksom naar de toegangshal van de slaapkamers en toilet te gaan. Eenmaal in het woongedeelte is er weer de mogelijkheid om rondom de vrijstaande voorraadkamer/hoge kastenwand van de keuken en de Audiovisuele wand heen te  bewegen. Deze eenvoudige keuzemogelijkheden in de routing creëren voor de bewoners een fluïde ervaring van het gebouw.

De Arclinea keuken heeft een professionele uitstraling. Door de materiaalkeuze van hoogglans Parapan wit, rvs met Nordic Oak en het zitje aan het eiland van 404 cm zal het een aantrekkelijke plek zijn om te werken en/of  te relaxen. De functionele rvs dubbele regaal met geïntegreerde wasemkap zal het koken tot een sensatie maken. De schaal van dit kookeiland en de regaal  is architectonisch en werkt als een transparante ‘roomdivider’ tussen de keukenruimte en de plek waar de eet-/werktafel  van 400 cm lang staat.

De lichttoetreding zal als vanouds door de gotische licht getinte ramen plaatsvinden en via de nieuwe aluminium achterpui. Het algemene indirecte kunstlicht is voorzien in de uitgespaarde bovenzijde van alle vrijstaande volumes.

In de master bedroom op de ‘ uitgebreide’ eerste etage  is gekozen voor een centrale as waar de slaap- en badkamerfuncties omheen gebouwd zijn. Aantrekkelijk en corresponderend met de begane grond is het leesbaar blijven van de originele ruimte. Ook hier is het algemene kunstlicht indirect en vanuit de bovenzijde van de centrale wand aangebracht. Het grote gotische raam en de  twee kleine ronde aan de voorzijde bieden een mooi licht dat gefilterd wordt door de twee reusachtige eikenbomen in de voortuin.

Project van Kerk naar Woning | Schetsen en Ontwerp

Eerste principe schetsen-tekeningen / concept van de interieurarchitectuur / gewenste logistiek van het wonen / beleving ruimte.

Project van Kerk naar Woning | Deel 6

Wanden gestuct en gesaust / aluminium pui met taats draaiende deuren geplaatst / gesloten HR houthaard geplaatst / juli 2011.

Project van Kerk naar Woning | Tuin

Tuinontwerp 17.25 x 15.50 mtr: terras en paden 1 x 1 meter betontegels / houten vlonder / paviljoen hout en glas met kast / waterpartij / kruidentuin.

Project van Kerk naar Woning | Deel 5

Achtergevel wordt opgemetseld met donkergrijze baksteen Hilversums formaat / diepe horizontale doorlopende voeg en gesloten staande voegen in de kleur van de stenen / juni 2011.